fredag 31 augusti 2012

Letade efter en bild.

På Fb så kom vi i ett långt inlägg prata om filtar och jag har ju gjort några stycken.Det som grämer mig lite är att jag virkade en sån fin blå filt med vågmönster men jag hittar inte en endaste bild tagen på den NÄR DEN VAR KLAR!! så himla synd för den filten blev så fin!
Dock hittade jag ett kort på den när det var NÄSTAN klar , även om det inte blir samma sak. Men man ser i alla fall mönstret på den....kanske skulle jag virka mig en ny sådan, denna såldes på julmarknaden samma år som jag hade gjort den...
Och varför filtar idag då, jo när jag röjde i vardagsrummet idag för kalaset imorgon, det var liksom lite svårt att sitta i hörnsoffan när halva soffan var bombad med garner...ehhh..., så kom denna korgen fram med min filt som jag påbörjade i SEPTEMBER 2009!!!.....jag tror det är dax att göra klart detta UFO nu den har legat orörd väldigt länge under sidbordet i vardagsrummet och då har jag bara 20-30 cm kvar att virka och har ändå inte fått tummen ur! Skärpning på mig! Denna filten vill jag ha i vinter när jag ligger och myser soffan för den värmer otroligt skönt!
SÅ, nu står korgen där i soffan och filten bara väntar på att virkas färdig!
Kram MAlin

torsdag 23 augusti 2012

Besatt!

Ja jag erkänner, jag blev totalt besatt!!
....av att virka glasunderlägg!
Här kommer alltså några till....




HÄR hittar ni orginalmönstret om ni är sugna på att göra några själva!
Och om ni inte kan eller orkar göra några själva, kan ni köpa dom av mig för 15:- st!
Kram Malin

söndag 19 augusti 2012

Glasunderlägg.

Igår virkade jag några glasunderlägg.
De är så himla fina och jag är alldeles alldeles KÄR får jag erkänna!
Måste virka fler och ta med några till julmarknaden tror jag!

Oj så kul det är att virka, just nu har jag lite svårt att få lika mycket lust med allt papperspyssel.Julmarknaden närmar sig ju med stormsteg oxå så jag känner att jag MÅSTE fixa lite mer saker till den....
Idag ska det dock bli lite pyssel vid scrapbordet med....

Ha de gött!
Kram Malin


söndag 12 augusti 2012

Varmt och gott för fötterna!

Riktigt kul att virka tofflor, ja det är ju alltid kul när man virkar nya saker!
Nu är det första paret klara med alla delar och jag håller på att sy ihop allt.
Stl 36-37 blev dessa i och jag ska göra ytterligare 2 par i samma stl med de färgerna som ni ser på bilden, beige och blått.
Jag hoppas att folk ska tycka om dom på julmarknaden sedan, några par har jag ju redan sålt så jag måste ta och virka på här lite nu. ;o)
Det är alltid kul att ha med sig nåt nytt varje år till julmarknaden, det är inte roligt för andra om de bara får se samma saker varje år och sen är det kul att få göra nya saker för mig som virkar/stickar oxå för ibland kan det ju bli liiiite trist om man bara sitter och gör samma saker hela tiden. ;o)

Igår sprang jag på en loppis oxå och köpte hux flux ett skåp som jag råkade hitta, de höll precis på att plocka ihop när jag fick syn på loppisen som var på farmors gata, bra förvaringsskåp! Kanske blir det ett garnskåp när jag är klar med det....

Kram Malin

Vardag och virkning!

Hej på er!
Ja så var man åter i vardagen igen och jag har nu jobbat i en vecka.
Första veckan på jobbet gick riktigt bra och det har varit en lugn nattvecka då alla inte kommit tillbaka från semestern ännu.Kändes skönt att få börja lugnt.
Jag har oxå satt igång och virkat lite igen, på semestern blev det INGET av detta alls, jag som hade tänkt att jag skulle få så mycket tid till sånt. Tyvärr gjorde det trista vädret de första 2 veckorna att man inte blev sugen på att göra någonting alls ungefär, 3:e veckan hade vi superfint väder och var bortresta hela veckan till Blekinge.4:e och sista veckan var jag barnfri då barnen var hos sin pappa och då gick jag mest här hemma och mös.

Idag tog jag dock med mig mitt virke och åkte ner och hälsade på farmor några timmar, själv satt hon och broderade idag och jag blev verkligen sugen på att plocka fram mina broderier igen.Jag broderade massor förr men hinner tyvärr aldrig med det nu för tiden.
Farmor är den person som har lärt mig det mesta jag kan inom handarbete då det är hennes största intresse, och även ett av mina stora intressen.
Idag började jag virka på några tofflor, jag måste ju få några gjorde nu till julmarknaden för det kommer bara säga POFF så kan jag lova att vi är där!
Ursäkta dålig kvalité men korten är tagna med telefonen här i kväll....
Känns i alla fall kul att vara igång igen och jag tror att jag faktiskt behövde uppehållet över sommaren eftersom det ofta blir en massa "måsten" över allt pysslande även om det är kul! ;o)

Så nu hoppas jag vi ska ses lite mer igen. ;o)
Kram Malin