torsdag 27 oktober 2011

Kreativt kaos?

Har inte så mycket nyvirkade saker att visa idag, jag håller på med andra omgången av testvirkningen nu så bild kommer nog på det i helgen.

Idag tänkte jag visa er den alldeles nakna sanningen om mitt s.k syrum..
HELT OREDIGERAT OCH HELT "OSTAJLAT" !! ( hur stavas det??  ja ni fattar ändå...)

För ca 1½ år sedan hade jag översvämning i källaren, i all hast fick jag packa ner allt i kartonger, dels för att kunna flytta de stora bokhyllorna som det kommit vatten under så vi kunde skura upp och dels för att jag hade saker överallt och barnen hade tyvärr lagt ner massa saker jag hade på skrivbordet på golvet då de skulle sitta där och sy mössor så det var en hel del som blev förstört i och med översvämningen.Tyger och garner och påbörjade projekt är väl egentligen inte hela världen de kan man ju göra om, tråkigare var det med de böcker och alla mönster som blev förstörda av det äckliga avloppsvattnet.Bara att kasta helt enkelt och DET var ju trist.Böckerna är ju ändå ganska dyra och tidningsutklippen från gamla tidningar kommer man antagligen aldrig hitta igen.Men men det är ju bara att gå vidare.

Jag har efter detta knappt orkat titta åt syrummet sen vi hade torkat upp allt vatten och städat upp all skit, jag tappade liksom lusten lite när alla saker blev förstörda och ingen ersättning för det fick jag heller.
MEN nu har jag så smått så smått börjat ta tag i rummet igen. Jag har så smått börjat packa upp tyger och garner och jag rensar igenom alla mönster osv som man samlat på sig genom åren.Jag har ju varit en samlare sen jag gick i högstadiet eftersom jag alltid har älskat att hålla på med tyger och garner.
Så nu ska ni få er en liten titt i mitt s.k syrum men som ni förstår sitter jag aldrig här nere längre...
Mitt kreativa KAOS ;o)....
Ja såhär ser det ut exakt just i detta nu....Här står man och tittar in i rummet från tvättstugan...
Inte så mycket kartonger längre eftersom jag faktiskt börjat packa upp lite...
 De stora bokhyllorna som vi fick tömma på saker för att kunna flytta och skura upp allt vatten som var under.Här har tyger och mönsterpärmar börjat komma upp igen.
 Jag har ju 2 stora bokhyllor här och de står som ni ser på var sida mot varandra med ett bord i mitten.Nu ser man ju knappt bordet för all bråte men det kommer. Denna hyllan är full med tyger och i lådorna ligger det massor av garner..( Jag skulle inte behöva köpa mig nåt mer under min livstid antar jag hi hi hi )
 Här har vi då bordet där jag brukade stå och klippa till och dona och ha mig.Just nu är det fullt med saker som ska gås igenom och sedan hamna på "sina" platser så att säga.
 En liten hörna hade jag gjort i detta rummet för scrapbooking men numera har det mesta av det åkt upp i köket.Jag kommer INTE sitta här och scrappa det är inget bra ljus för det.I framtiden ska sonens rum bli pysselrum för scrapbookingen..men det är några år kvar dit så jag får lösa just detta med scrapsakerna på nåt annat sätt sålänge sen men föst får jag försöka få ordning på detta rummet till att börja med.
I denna hörnan hade jag mina symaskiner ( jag har 3 numera sen jag sålde overlocken ) men nu är 2 av mina gamla maskiner trasiga och ska in på lagning och som ni ser ska borden oxå röjjas och allt ska gås igenom och hamna på andra platser sedan.På hyllorna ser ni mina provdockor när jag gör dockkläder.Köpte mycket av detta när Amanda var liten och fick stora kartonger med dockor från Usa.En del sparade jag som provdockor, en del fick Amanda och de som blev kvar sålde jag på tradera eller på loppis på den tiden.
På golvet står en del lådor med garn i, ska köpa fler lådor som jag sen kan sätta in i hyllorna och förvara en del av garnerna i , allt får ju inte plats i hyllorna eftersom jag har alla tyger och resten får vara kvar i dessa lådor som är perfekta att stapla på varandra så det inte tar så mycket plats.

Jag har ett höst och vinterprojekt och det är att detta rummet SAMT pannrummet i källaren ska bli iordning under den här tiden.Även pannrummet är fullt av saker som vi fick kasta in där när översvämningen var så där håller jag oxå på att rensa och ha mig.Jag gör lite i taget. Rensar, spar-kastar  osv osv...Tyvärr orkar jag inte så mycket för min rygg men lite då och då så ska jag nog få gjort det under den här perioden...hoppas jag.
Det är i alla fall mitt mål så jag kan nyttja rummen i källaren lite bättre även om det inte är en "inredd" källare så kanske jag i alla fall kan börja lägga ordentliga golv osv där nere sedan.

1 kommentar:

Änglar & Hjärtan sa...

Oj, vad mycket roligt du ser ut att ha där! Men oj... översvämmning för ca 1,5 år sedan?! Det hade vi också i huset vi bodde i då. Massor med saker förstörda, också avloppsvatten! VAttnet trängde upp ur en brunn under väldigt snabb snösmältning. Jag hade också MASSOR med pysselmaterial som förstördes. Jag höll på att göra iordning ett pysselrum i källaren, hade kartonger m.m. på golvet med mängder av servetter, stämplar, papper osv. Inte kul! Vi sålde dock huset för ca 6 mån sen. Nu bor vi på 5:e våningen, ingen risk för översvämning här inte! ;) Ha en trevlig helg!
Kram Alexandra